NEI

Neuro-Emotionele Integratie

NEI is de afkorting voor Neuro-Emotionele Integratie. NEI is een unieke en simpele methode. Het komt er in het kort op neer dat oude emoties, die ons belemmeren te zijn wie we willen zijn, verwerkt worden. NEI is een unieke en simpele methode.

NEI werkt vooral met het onderbewuste. Ons gedrag wordt grotendeels aangestuurd vanuit dit onderbewuste (85%) en maar voor een klein gedeelte vanuit het bewuste (15%). Je zou het kunnen vergelijken met een ijsberg, daarvan zie je ook alleen het gedeelte dat boven water uitsteekt en dat is maar ongeveer een vijfde deel.

Hoe je gedrag wordt aangestuurd, heeft te maken met de strategieën die we in het verleden hebben ontwikkeld in reactie op wat we meemaakten. Deze strategieën bevatten dus de onverwerkte emoties, conclusies en overtuigingen die we in het verleden hebben geleerd.

Belangrijk is dat we in contact komen met het onderbewuste, waardoor we de onverwerkte zaken boven water krijgen en los kunnen laten. Met NEI is dit mogelijk en vaak wordt er dan al snel een gevoel van opluchting en vernieuwde energie ervaren. Omdat de echte oorzaak achter de klachten wordt aangepakt en niet alleen het symptoom, zul je binnen enkele sessies duidelijke veranderingen kunnen merken. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen niet beter worden, zijn blokkerende negatieve geloofsovertuigingen, conflicten en emotionele trauma’s.

Je krijgt met NEI inzicht in je belemmerende gedragspatronen en sabotagemechanismen die gerelateerd zijn aan je klacht(en) of probleem. Binnen één tot enkele sessies kun je deze patronen en mechanismen doorbreken. Verder merk je dat beoogde doelen gemakkelijker te halen zijn en de gedragsverandering blijvend kan zijn.

Geïnteresseerd in een NEI behandeling?

<